Lupa
Obsah Obsah
Portál

Morava - Čechy? Tentokrát 2:2

Datum publikace22. 9. 2015, 12.11
TiskTisk

V pondělí 21. září 2015 se odehrál další  již tradiční fotbalový zápas kněží z Moravy proti duchovním z Čech, který se tentokrát uskutečnil v Brně-Bosonohách. Obě družstva podala výborný výkon, což potvrzuje remíza 2:2. 

Brno: Na slavnostní výkop byl do Bosonoh pozván  také místní rodák, brněnský biskup Vojtěch Cikrle, na kterého 'dohlížel' kardinál Francesco Coccopalmerio z Říma. Ten si do troubské farnosti, na jejímž území ho přivítal farář a děkan Mons. František Koutný,  odskočil cestou z letiště. Do brněnské diecéze přijíždí jako hlavní přednášející na II. sympoziu kanonického práva, které v těchto dnech probíhá ve Vranově u Brna.

Podobná fotbalová utkání duchovních probíhají již několik let dvakrát do roka, hráči se scházejí střídavě na hřišti některé z českých či moravských farností.

Bosonožský kronikář Vladimír Koudelka, který pořídil také několik historických fotografií, doplňuje: 'Fotbalové hřiště v Bosonohách se včera zaplnilo nejen zájemci o kopanou, ale i těmi, kteří na fotbal příliš nechodí. A všichni nadšení a aplaudující diváci bez rozdílu vytvořili nevídaně přátelskou kulisu. Jedním z hlavních organizátorů celé akce byl troubský farář František Koutný, který vše zvládl na jedničku. A ohlasy diváků? Za všechny to asi nejlépe vystihla paní Fanynka Bělohlávková, manželka, maminka a babička vyhlášených bosonožských fotbalistů: Tak se hraje fotbal,“ řekla po utkání. „S nasazením, s nadšením, a bez zákeřných faulů a bez nadávek. Pro radost!“

(Foto: Vladimír Koudelka)

Autor článku: Martina Jandlová
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou