Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

KARDINÁL VLK K DĚNÍ V ČT

Datum publikace9. 1. 2001, 19.00
TiskTisk

Prohlášení kardinála Vlka k současnému dění kolem České televize.

Praha: Pražský arcibiskup kardinál Miloslav Vlk, který je v České biskupské konferenci (ČBK) biskupem odpovědným za sdělovací prostředky, vydal dnes (3.1.) jménem ČBK k situaci v České televizi následující prohlášení:

K současnému dění kolem České televize církev doposud držela střízlivý odstup v naději, že se brzy uskuteční dialog mezi politiky jednotlivých stran a dalšími zainteresovanými skupinami. Neschopností vést kultivovaný dialog se však vývoj dostal do takového stadia, že se celá záležitost politikům stále více vymyká z rukou a nabývá nebezpečných rozměrů.

Stále širší veřejnost v tuto chvíli projevuje svou vůli a politici mají mandát jí sloužit. Církev proto naléhavě vybízí politické představitele, aby hleděli opravdu na dobro celé společnosti, na zachování demokratické atmosféry, nezávislosti veřejnoprávní televize a aby problémy, které zřejmě především jejich přičiněním vznikly, řešili cestou rozumu a smířlivosti.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou