Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Dvě řeholní sestry v Číně přinuceny zříci se víry

Datum publikace11. 1. 2001, 17.00
TiskTisk

Čína/KNA: Hrubým násilím donutily čínské komunistické úřady dvě katolické řeholnice, aby podepsaly, že se zříkají své víry. Uvedla to asijská katolická zpravodajská agentura UCAN NEWS s odvoláním na církevní kruhy v Hongkongu. Obě sestry byly zatčeny v diecézi Fuzhou a násilím přinuceny podepsat prohlášení, že se zříkají katolické víry. Kromě jiného jim předtím byla po dva dny odpírána strava a spánek. Podle dobře informovaných kruhů z kontinentální Číny, nepolevuje v této asijské zemi ani na prahu třetího tisíciletí tvrdé potírání náboženství a svobody svědomí.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou