Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Sborník k semináři o farnosti

Datum publikace12. 1. 2001, 21.00
TiskTisk

Hradec Králové: Sborník, který obsahuje stěžejní referáty semináře o farnosti, který uspořádal Diecézní teologický institut (DTI) v Hradci Králové v červnu loňského roku, vychází v těchto dnech. Sborník přibližuje formou pěti hlavních referátů základní teologické vymezení farnosti. Příspěvky nabízejí: 

* vizi farní pastorace v královéhradecké diecézi (biskup Dominik Duka)

* kanonickou reflexi (E. Górecky)

* pastorální reflexi dané problematiky (Aleš Opatrný)

* 'Pokus o teologii farnosti' (Josef Dolista)

* studii 'Farnost jako ohnisko obnovy duchovního života kněží i věřících v katolické reformě 15. a 16. století' (František Holeček).

Předkládaný sborník hlavních referátů královéhradeckého semináře, doplněný o hodnocení práce diskusních skupin, má být nejen pomůckou v pastoraci, ale i příspěvkem DTI v Hradci Králové k obohacení současné teologické scény v České republice. 

Sborník bude k dostání na pultech křesťanských knihkupectví.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou