Lupa
Obsah Obsah
Portál

Křesťané mají aktivně vytvářet

Datum publikace18. 1. 2001, 18.00
TiskTisk

Vídeň-Brusel/KAP: Na stále aktuální potřebu vytváření 'evropského vědomí' poukázal prezident Katolické akce Rakouska Christian Friesl na konferenci katolických laických svazů v Bruselu. Evropané sice nemají jednotnou řeč a kulturu, ale mnohé společné kulturní a náboženské kořeny, uvedl v návaznosti na projednání 'Manifestu evropského povědomí'. Těmito kořeny jsou židovsko-křesťanská tradice, řecko-římský svět a osvícenství. Účastníci bruselské konference se shodli v názoru, že křesťanství motivuje člověka k solidárnímu životnímu stylu a 'katolicita' je tedy v plném souladu se sjednocovacími evropskými procesy i směrem na východ.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou