Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Profesor Halík přednáší v USA

Datum publikace25. 1. 2001, 2.00
TiskTisk

Prof. Halík hovořil o svých mezinárodních zkušenostech s mezináboženským dialogem a zmínil důležitou úlohu křesťanů a Židů v procesu dorozumění mezi světem tradičních náboženství a sekulární civilizací Západu.

Grand Rapids, Michigan (USA): Více než tisíc posluchačů vyslechlo 23.1. na Kalvínově univerzitě v Grand Rapids v americkém Michiganu přednášku prof. Tomáše Halíka o duchovních a politických aspektech postkomunistické společnosti a mnoho dalších sledovalo videozáznam přednášky prostřednictvím internetu. Tradiční lednový přednáškový cyklus na Kalvínově univerzitě získal opakovaně prestižní cenu za nejlepší univerzitní cyklus veřejných přednášek v USA. Tomáš Halík vystoupil rovněž v oblíbeném televizním pořadu Kompas a také na tiskové konferenci. Tam odpovídal zejména na otázky vztahu náboženství a politiky a role morální autority v politice; tyto otázky jsou nyní v souvislosti s nástupem prezidenta George Bushe v USA živě diskutovány. Prof. Halík hovořil o svých mezinárodních zkušenostech s mezináboženským dialogem a zmínil důležitou úlohu křesťanů a Židů v procesu dorozumění mezi světem tradičních náboženství a sekulární civilizací Západu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou