Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Itálie má bránit křesťanské hodnoty v Evropě

Datum publikace26. 1. 2001, 11.00
TiskTisk

V projevu ke Stálé radě CEI Ruini řekl: 'V evropských souvislostech se musíme odvážně a bez váhání zastávat hodnot, které jsou v naší zemi zvlášť zakořeněny'.

Řím (I)/KAP: Předseda Italské biskupské konference (CEI) kardinál Camillo Ruini vyzval Itálii, aby vystupovala v budoucím společném evropském domě jako ochránce křesťanských hodnot. V projevu ke Stálé radě CEI Ruini řekl: 'V evropských souvislostech se musíme odvážně a bez váhání zastávat hodnot, které jsou v naší zemi zvlášť zakořeněny'. To však nezmenšuje úsilí o vytvoření společného evropského domu, zdůraznil dále kardinál. Ostrými slovy předseda CEI kritizoval v nedávné době v Německu a Holandsku přijaté zákony, které stále více staví soužití osob žijících společně bez uzavření sňatku na roveň manželství. Přijetí těchto zákonů signalizuje, že v některých zemích Evropy získávají převahu názory, které se distancují od pojetí, podle něhož manželství a rodina tvoří základ společnosti.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou