Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

V Portu se sejde společná komise vůdčích představitelů evropských křesťanských církví

Datum publikace26. 1. 2001, 12.00
TiskTisk

Vůdčí představitelé křesťanských církví budou v Portu jednat o rozšíření spolupráce.

ŽENEVA/ST: GALLEN- Společná komise Konference evropských církví (CEC) a Rady evropských biskupských konferencí (CCEE) se sejde v portugalském Portu 26. až 29. ledna 2001. Jednání dvanáctičlenné komise budou předsedat prezidenti obou organizací metropolita Jerémie z pařížského ekumenického patriarchátu (CEC) a pražský arcibiskup Miloslav kardinál Vlk (CCEE). Společná komise má za cíl prohlubovat spolupráci mezi křesťanskými církvemi v Evropě.

Na programu jednání bude druhá verze návrhu dokumentu Charta Oecumenica, který by měl upravovat vztahy mezi všemi členskými evropskými církvemi v následujících letech. První návrh dokumentu byl připomínkován ve všech církvích a biskupských konferencích, a po té upraven ve světle vzniklých připomínek. Očekává se, že Společná komise tento druhý návrh schválí, aby byl předmětem diskuse na ekumenickém Setkání milénia, které je plánováno do francouzkého Štrasburku na 17. až 22. dubna 2001. Dalšími body jednání Společné komise v Portu budou aktivity církví při stabilizaci situace v jihovýchodní Evropě, stav vztahů s islámem a spolupráce na společném projektu o násilí a obchodu se ženami v Evropě.  

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou