Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charita zaslala do Indie 1/4 milionu Kč

Datum publikace2. 2. 2001, 20.00
TiskTisk

Praha: Česká katolická charita (ČKCH) odeslala 1/4 milionu korun, získaných od dárců z ČR - především z 'Tříkrálové sbírky', na pomoc obětem zemětřesení v západní Indii. Sdružení ČKCH zaslalo zmíněný obnos na konto Caritas India. Zároveň do Indie odjela skupina humanitárních pracovníků evropských charit, aby zde monitorovala situaci a navrhla první projekty okamžité a následné pomoci. 

Pro občany, kteří by se chtěli na pomoci Indii podílet, zveřejnila ČKCH sbírkové konto: 101 101 7777/5500 u Raiffeisenbank Praha 1, Vodičkova 38, variabilní symbol 107 - Indická republika.

'Z prostředků finanční sbírky se na místě ve velkém nakoupí to, co lidé v dané oblasti aktuálně potřebují. Šaty ani potraviny nesbíráme, jejich dovoz by byl příliš nákladný', uvedl generální sekretář sdružení ČKCH Jaroslav Kopřiva. 'Kromě okamžité pomoci bychom chtěli také přispět na obnovu obydlí, především pro chudé a tělesně postižené lidi', dodal.

Mnozí dárci z České republiky (ČR) již pomáhají chudým rodinám v Indii prostřednictvím dlouholetého projektu 'Adopce na dálku'. Indické děti zůstávají doma u svých rodičů a jejich 'adoptivní rodiče' z Evropy jim každoročně přispívají na školné. Prostřednictvím Arcidiecézní charity Praha již našly v ČR své 'adoptivní rodiče' téměř dva tisíce indických školáků a učňů. Zahraniční charity zase výrazně přispěly našim občanům, když v roce 1997 zasáhly ničivé povodně Moravu a část východních Čech. 

Kontakt: Jan Oulík, tiskové odd. sdružení ČKCH; mobil: 0603/89 59 84.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou