Lupa
Obsah Obsah
Portál

Položení základního kamene

Datum publikace2. 2. 2001, 20.00
TiskTisk

Položení základního kamene a zahájení stavby 'Domu Bible' se koná 6.2.2001 v 10.00 hodin v Praze.

Praha: Slavnostní položení základního kamene a zahájení stavby 'Domu Bible' se uskuteční v úterý 6. února v 10.00 hodin na nároží pražských ulic Náhorní a Střelničná (Praha 8 - Kobylisy). Základní kámen, který pochází z Jeruzaléma, je darem státu Izrael. Slavnosti se zúčastní také izraelská velvyslankyně Erella Hadarová, ředitel pořádající České biblické společnosti (ČBS) ThDr. Jiří Lukl, pražský arcibiskup kardinál Miloslav Vlk, představitelé křesťanských církví nekatolických tradic, zástupce Prahy 8 a další hosté.

Dům Bible by měl být vystavěn přibližně za rok; s rozpočtem přes 20 milionů Kč. Bude sloužit všem zájemcům o Bibli - z církví, škol i široké veřejnosti. V objektu bude umístěna stálá výstava o vzniku 'Knihy knih', studijní knihovna, prodejna, expediční sklad, technické zázemí pro překladatele Bible a provozní místnosti ČBS, která je majitelem pozemku.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou