Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Světový den nemocných se letos bude slavit v Sydney

Datum publikace8. 2. 2001, 21.00
TiskTisk

IX. Světový den nemocných (SDN) se bude slavit v Sydney 11. února - v den památky Panny Marie Lurdské - s mottem 'Nová evangelizace a důstojnost trpícího člověka'.

Sydney (Austrálie)/ZENIT: IX. Světový den nemocných (SDN) se bude slavit v Sydney 11. února - v den památky Panny Marie Lurdské - s mottem 'Nová evangelizace a důstojnost trpícího člověka'. Duchovním středem oslav bude katedrála v Sydney, která je zasvěcena Panně Marii, Matce církve.

V sobotu 10.2. proběhne kongres věnovaný ústřednímu tématu, při němž zazní přednášky o církevních zdravotních systémech a organizaci pastorační péče o nemocné. Účast na kongresu potvrdilo 22 biskupů z Oceánie. V neděli 11.2. navštíví účastníci setkání pacienty sydneyských nemocnic. Na poslední přípravy dohlíží předseda Papežské rady pro pastoraci mezi zdravotníky arcibiskup Javier Lozano Barragán.

Plné znění 'Poselství papeže Jana Pavla II. ke Světovému dni nemocných 11. února 2001' najdete na internetové adrese www.cirkev.cz v rubrice 'Dokumenty'.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou