Lupa
Obsah Obsah
Portál

'Světový klášter' u Bodamského jezera

Datum publikace14. 2. 2001, 20.00
TiskTisk

V německém Radolfzellu u Bodamského jezera má vzniknout 'světový klášter', v němž budou společně žít a pracovat příslušníci různých náboženství.

Mnichov (D)/KAP: V německém Radolfzellu u Bodamského jezera (Bodensee) je plánováno zřízení ojedinělého projektu - 'světového kláštera', ve kterém společně žijí a pracují příslušníci různých náboženství. Projekt podporuje švýcarský teolog Hans Küng a jeho nadace 'Světový étos' (Weltethos).

'Světový klášter' se má stát duchovním centrem, které bude otevřeno problémům naší doby, říká Hans Küng. Rada města Radolfzell má o tomto projektu definitivně rozhodnout 20. února.

Předpokládá se, že ve 'světovém klášteře' bude žít a pracovat až deset duchovních různých náboženství nebo vědců ve společenství, které se bude podobat klášterní komunitě. Na stejném pozemku by měla stát akademie s hotelem, která bude pořádat semináře pro ty, kdo se zajímají o činnost 'světového kláštera' nebo chtějí prožít několik dní klidu a duchovních podnětů.

V současnosti je v Radolfzellu k vidění putovní výstava na téma 'Světová náboženství - světový mír - světový étos', kterou uspořádala Küngova nadace.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou