Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

List synodní rady ČCE ke sčítání lidu

Datum publikace26. 2. 2001, 21.00
TiskTisk

Synodní rada Českobratrské církve evangelické (ČCE) vydala ke sčítání lidu 2001 list, který je adresován všem kazatelům a presbyterům ČCE.

Praha: Synodní rada Českobratrské církve evangelické (ČCE) vydala ke sčítání lidu 2001 následující list, který je adresován všem kazatelům a presbyterům ČCE:

Vážení bratři a sestry,

jak jste byli informováni sdělovacími prostředky, během února tohoto roku bude probíhat již druhé sčítání lidu v porevolučním období. K tradici Českobratrské církve evangelické zcela jistě nepatří snaha získat co nejvíce hlasů prostřednictvím cílené agitace a reklamních prostředků. Už první sčítání ukázalo, že naše vlastní evidence členů církve je podstatně náročnější než občanské statistiky. Většina evangelických sborů považuje za své členy jen ty, kdo v nich byli pokřtěni a k církvi se aktivně hlásí. Přesto Vás prosíme, abyste tentokrát sčítání lidu věnovali zvláštní pozornost. Podle dostupných informací vyplnit rubriku o příslušnosti k církvi je dobrovolné a tak by se mohlo stát, že někteří členové církve budou považovat příslušnost k církvi za svou soukromou věc a rubriku nevyplní. Přesto výsledky sčítání budou pro dalších deset let východiskem pro všechna jednání se státní správou, především o formě a výši podpory církevní práce.

Prosíme Vás, abyste své členy včas s touto skutečností seznámili, vyzvali je, aby neopomněli tuto rubriku řádně vyplnit (do příslušného řádku napsali plné jméno naší církve: Českobratrská církev evangelická) a požádali je, aby o celé záležitosti informovali také svou širší rodinu i své známé. Na mnoha místech se můžete spojit s ostatními církvemi a vyzvat své spoluobčany prostřednictvím místního tisku a rozhlasu, aby v dotaznících označili svou církevní příslušnost. Jsme přesvědčeni, že patří k vyznavačské odpovědnosti křesťanů i veřejné přiznání se k vlastní církvi.

Přejeme Vám moudrost Ducha svatého pro všechnu sborovou práci a upřímně Vás zdravíme jménem synodní rady ČCE.

Podepsáni: synodní senior Pavel Smetana, synodní kurátorka Lydie Roskovcová.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou