Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Německá katolická církev odškodnila nuceně nasazené

Datum publikace8. 3. 2001, 20.00
TiskTisk

Německá katolická církev dosud odškodnila 60 lidí, kteří byli nacisty donuceni k bezplatné práci v církevních institucích.

Augsburg (D)/ZENIT: Německá katolická církev dosud odškodnila 60 lidí, kteří byli nacisty donuceni k bezplatné práci v církevních institucích. Předseda Německé biskupské konference kardinál Karl Lehmann uvedl, že katolická církev již obětem vyplatila každému 5000 DEM. Dalších 300 žijících obětí nacistického nátlaku, které se podařilo zjistit, bude také odškodněno. Dále kardinál řekl, že se úřadům podařilo identifikovat 1200 lidí z celkového počtu 10 tisíc nuceně nasazených osob. Většina z nich však již zemřela.

Nacisté nutili civilisty a válečné zajatce k práci v průmyslu, zemědělství a dokonce v církevních zařízeních, aniž by je zajímal názor zodpovědných představitelů těchto institucí.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou