Lupa
Obsah Obsah
Portál

Přes 4500 rasistických stránek na internetu

Datum publikace10. 3. 2001, 21.00
TiskTisk

Paříž (F)/KNA: Na internetu se nachází přes 4500 stránek s rasistickým obsahem; jen z USA pochází 2500 těchto stránek, uvedla Beatrice Matrauxová ze švýcarského 'Institutu pro srovnávací právo' při zasedání Rady Evropy v Paříži. Při přezkoumání miliardy internetových stránek bylo objeveno na 50 tisíc zobrazení hákových křížů, z toho 85% z USA a 2000 z Německa.

Při poradách Rady Evropy se právnička vyjádřila ve prospěch konvence proti kriminalitě na internetu, která by měla být schválena do konce letošního roku. Poukázala na fakt, že především beztrestnost povzbuzuje radikální skupiny k tomu, aby dodávaly do sítě rasistické stránky, uveřejňovaly černé listiny protivníků a vyzývaly k nepřátelským akcím vůči cizincům.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou