Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charita pomáhá zatopené Ukrajině

Datum publikace12. 3. 2001, 19.00
TiskTisk

Česká katolická charita připravila pomoc a vyhlásila sbírku pro oblasti na Ukrajině, které zasáhly povodně.

Praha: Česká katolická charita (ČKCH) připravila pomoc a vyhlásila sbírku pro oblasti na Ukrajině, které zasáhly povodně. Charita Otrokovice vypraví v tomto týdnu dva kamiony ošacení, které převezmou zástupci ukrajinské charity v Užhorodě a Chustu. Na Ukrajinu dnes (12.3.) odjeli pracovníci ČKCH, aby na místě prověřili situaci. Na základě získaných poznatků pak zpracují konkrétní návrhy přímé pomoci v daných městech - s důrazem na účinnost a rychlost pomoci. Pracovníci ČKCH rovněž na místě nakoupí potravinovou pomoc pro postižené povodněmi za částku 100 tisíc Kč. ČKCH je již v kontaktu se svými partnerskými organizacemi v Užgorodu, Chustu a Rachivu.

ČKCH pomáhá Ukrajině dlouhodobě, zejména dovozem materiální pomoci. Významná byla pomoc po povodních, které postihly tuto zemi na podzim 1998. V následujícím roce zprostředkovala ČKCH - ve spolupráci s tuzemskými dárci a díky síti partnerů v postižených zemích - pomoc ve výši téměř 5ti milionů korun. Ve spolupráci s rakouskými partnery zprostředkovala rovněž potravinovou pomoc ve výši půl milionu eur - v rámci programu Evropské unie pro katastrofy 'ECHO'.

Charita shromažďuje finanční prostředky na pomoc Ukrajině na účtu číslo 101 101 7777/5500 u Raiffeisenbank, Praha 1, Vodičkova 38, variabilní symbol 104.

Kontakt: Jan Oulík, tiskové odd. sdružení ČKCH; mobil: 0603/89 59 84.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou