Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Projekt 'Vyučovat a učit se solidaritě'

Datum publikace21. 3. 2001, 20.00
TiskTisk

Program s názvem 'Vyučovat a učit se solidaritě' probíhá souběžně v pěti evropských zemích ve dnech 20.-24. března.

Brno: Program s názvem 'Vyučovat a učit se solidaritě' realizuje Mezinárodní centrum jáhnů se sídlem v Rottenburgu, Mezinárodní centrála františkánů v Bonnu, Univerzita v Karakasu a Katolická univerzita v Tübbingenu za finanční podpory Evropské unie. Cílem projektu je najít a pojmenovat 'bolesti' v sociální oblasti a zároveň nabízet jejich řešení. Setkání pracovních skupin expertů z Latinské Ameriky a západní Evropy probíhá souběžně v pěti zemích ve dnech 20.-24. března na uvedená témata:

* Maďarsko - 'Problematika romské menšiny a vězňů'

* Nizozemí - 'Problém novodobých chudých a bohatých'

* Německo - 'Mezigenerační soužití

* Francie - 'Boj s drogami, integrace skupin na okraji společnosti'

* Česká republika - 'Náhradní rodinná péče a péče o ohrožené děti'.

V České republice (ČR) probíhá pracovní setkání v Brně. Za ČR se ho účastní vedoucí Sdružení pěstounských rodin Ing. Miroslav Opatřil a Ing.Mgr. Jiří Bureš z olomoucké arcidiecéze. Dnes (21.3.) se účastníci seznámili s projektem 'Dům na půli cesty' v Pohořelicích, který je určen pro děti opouštějící dětské domovy, v pátek 23.3. navštíví 'Dům jistoty' v Brně (Annenská ul.), určený pro děti problematicky vychovatelné. Oba domy zřídilo Sdružení pěstounských rodin. Dnes se dále uskutečnilo setkání s brněnským biskupem Vojtěchem Cikrlem na brněnském biskupství. Součástí programu je také návštěva Velehradu, místa začátků křesťanství v našich zemích.

Vyhodnocení projektu ze všech 5ti zemí proběhne ve dnech 26.-28.3. v rakouském Salzburgu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou