Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zasedání sekcí přípravné komise Plenárního sněmu

Datum publikace21. 3. 2001, 20.00
TiskTisk

Praha: Pastorální sekce přípravné komise Plenárního sněmu katolické církve v ČR zasedala (15.3.) za předsednictví svého koordinátora, pražského světícího biskupa Václava Malého.

Hlavním bodem programu bylo hodnocení práce sněmovních kroužků v loňském roce, kdy se diskutovalo na téma 'O církvi' - na základě konstituce 2. vatikánského koncilu 'Lumen gentium'. Moderátoři byli seznámeni s analýzami zápisů ze sněmovních kroužků za rok 1999, které budou v blízké době dostupné na internetu, a s plánem přípravy Zvěřinových dnů, které letos proběhnou v Hejnicích ve dnech 8.-10.6. Pozornost byla rovněž věnována připravovaným 'Materiálům pro sněmovní kroužky na rok 2002', které budou obsahovat okruhy k tématům 'Bible' a 'Liturgie'. Výchozími texty pro jejich vytvoření jsou konstituce 2. vatikánského koncilu 'Dei verbum' a 'Sacrosanctum concilium'. Moderátoři podali zprávy o sněmovním dění ve svěřených oblastech. Přes různé obtíže a problémy lze konstatovat, že v mnoha farnostech se sněmovní kroužky rozvíjejí a čím dál více věřících se zapojuje do přípravy sněmu.

Na zasedání se rovněž sešel (19.3.) sekretariát přípravné komise Plenárního sněmu (PS). Jednání řídil jeho předseda, olomoucký arcibiskup Jan Graubner. Byl projednán návrh jednacího řádu PS a podány informace o činnosti tematické (příprava podkladů pro Materiály pro sněmovní kroužky na rok 2002), analytické (historické analýzy dokumentů České biskupské konferece), informační (vytváření zpětné vazby pro veřejnost a sněmovní kroužky) a pastorální sekce (program Zvěřinových dnů s tématem PS).

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou