Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charitní Dům pro matky v tísni ve Frenštátu

Datum publikace23. 3. 2001, 20.00
TiskTisk

Frenštát pod Radhoštěm: Ženy, které se dostaly do těžkostí díky těhotenství nebo proto, že je týral manžel, mohou i se svými dětmi najít útočiště v novém Charitním domě sv. Alžběty pro matky v tísni ve Frenštátě pod Radhoštěm. První obyvatelky se sem stěhovaly již v závěru loňského roku. Takže když se charitní dům 16.3. slavnostně otevíral, bylo u toho také 5 maminek s 11ti dětmi, které v něm již našly dočasný azyl. Nový dům při slavnosti požehnal generální vikář ostravsko-opavské diecéze Mons. František Kufa. Na projektu, který zaštítila místní charita, se podílelo finanční podporou město Frenštát pod Radhoštěm, Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR a Ministerstvo vnitra ČR.

Šest jednopokojových bytů je vybaveno základním nábytkem, kuchyňskou linkou, vlastním sociálním zařízením a sprchou. Maminky rovněž využívají společenskou místnost, prádelnu a pracovnu. O chod domu se stará čtyřčlenný personál, který nabízí také možnost rozhovorů o problémech, sociální a právní poradenství, pomoc při hledání práce i při výchově dětí. Ženy se mohou naučit ručním pracím, vaření, šití a vedení domácnosti. Zaměstnanci domu mohou klientkám zajistit konzultaci s psychologem, pediatrem, gynekologem či duchovním. 

'Chceme pomoci maminkám v jejich tíživé situaci tím, že jim nabízíme tento přechodný domov a servis. Nabízí se jim šance, aby svou situaci mohly vyřešit', uvedl při otevření domu zástupce Charity Frenštát pod Radhoštěm Rostislav Strumínský, který dodal, že dům není otevřen jen pro matky s dětmi, ale i pro týrané děti, které zde mohou najít azyl na nezbytně nutnou dobu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou