Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Německé cestovní kanceláře proti sexuální turistice

Datum publikace29. 3. 2001, 20.00
TiskTisk

Mnichov (D)/KNA: Cestovní kanceláře bojují proti sexuální turistice a dětské prostituci v oblasti turistiky. Příručku, která obsahuje sedm bodů, představil Německý svaz cestovních kanceláří na veletrhu 'Caravan-Boot-Reise' v Mnichově. Podle ní mohou organizátoři cest např. vypovědět smlouvy všem hotelům, které umožňují dětskou prostituci. Zákazníci a pracovníci cestovních kanceláří mají věnovat tomuto tématu odpovídající pozornost.

Dokument byl vypracován ve spolupráci s organizacemi na ochranu dětí a na podporu rozvoje, které se sdružily ve 'Společenství proti komerčnímu sexuálnímu vykořisťování dětí'. Podobné iniciativy existovaly již dříve na základě dobrovolných závazků mezi organizacemi na ochranu dětí a jednotlivými cestovními kancelářemi. Dodržování kodexu má být pravidelně prověřováno.

Dohody na stejném základě již existují ve Švédsku a Itálii. V Rakousku, Velké Británii a Holandsku probíhají v současné době jednání.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou