Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Slavnostní uvedení biskupa-koadjutora v Českých Budějovicích

Datum publikace30. 3. 2001, 22.00
TiskTisk

Do úřadu biskupa-koadjutora (nástupce) v Českých Budějovicích bude uveden biskup Jiří Paďour v katedrále sv. Mikuláše 31.3. v 10.00 hodin.

České Budějovice: Do úřadu biskupa-koadjutora (nástupce) v Českých Budějovicích bude uveden biskup Jiří Paďour v katedrále sv. Mikuláše v sobotu 31. března v 10.00 hodin. Slavnosti se zúčastní mj. apoštolský nuncius v ČR arcibiskup Giovanni Coppa, pražský arcibiskup kardinál Miloslav Vlk, olomoucký arcibiskup Jan Graubner a další biskupové, krajský hejtman RNDr. Jan Zahradník, rektor Jihočeské univerzity prof.Ing. František Střeleček a primátor města České Budějovice doc. Miroslav Tetter, CSc. Bohoslužbě bude předsedat českobudějovický diecézní biskup Antonín Liška.

Po úvodním pozdravu přečte nuncius Giovanni Coppa jmenovací bulu, poté budou následovat gratulace a vlastní mše.

Pro novináře bude k dispozici sekretář biskupa Mgr. Josef Hes; e-mail: biskup.cb@volny.cz; mobil: 0723/14 98 42.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou