Lupa
Obsah Obsah
Portál

XVI. Světový den mládeže v českých a moravských diecézích

Datum publikace30. 3. 2001, 22.00
TiskTisk

Na přání papeže Jana Pavla II. je od roku 1985 Světovým dnem mládeže (SDM) Květná neděle, která letos připadá na 8. dubna.

Ostrava: Na přání papeže Jana Pavla II. je od roku 1985 Světovým dnem mládeže (SDM) Květná neděle, která letos připadá na 8. dubna. V tento den, příp. v jiném vhodném termínu - blízkém Květné neděli, se mladí lidé v jednotlivých diecézích setkávají se svými biskupy. I České republice mají tato diecézní setkání mládeže mnohaletou tradici. Ve většině českých a moravských diecézí se letošní SDM uskuteční v sobotu 7. dubna.

V ostravsko-opavské diecézi se koná setkání mládeže s biskupem Františkem Lobkowiczem již v sobotu 31. března od 9.00 hodin v tělocvičně ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Motto: 'Jsme spolupracovníci na Božím díle'. Na programu je mše s katechezí biskupa a diskusní skupinky na různá témata - např. partnerské vztahy, misie, manželství, zasvěcený život, život ve farnosti, co je to biskupství, tiskoviny a média, politika a církev, skauti v církvi, sportovci v církvi a další. V nabídce je také program pro mladší účastníky, možnost brigády a adorace. Zakončení setkání je plánováno na 17.00 hodin. Pro animátory farností a organizátory akce je připraveno ještě představení ochotnického divadla od 19.00 hodin.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou