Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Opatření plzeňského biskupství v souvislosti se sebevražednými skoky z věže katedrály

Datum publikace14. 4. 2001, 0.00
TiskTisk

Plzeň: V souvislosti se středečním (11.4.) sebevražedným skokem z věže katedrály sv. Bartoloměje, už druhým během jednoho týdne, rozhodl biskup František Radkovský o okamžitém uzavření věže pro veřejnost. Výjimkou budou zatím pouze velikonoční svátky, kdy bude otevřena místnost na vrcholu věže, ve které bude neustále přítomný dozor, a z níž je možný výhled díky malým oknům. Vnější prostor v šedesátimetrové výšce bude otevřen až po definitivním zabezpečení mříží.

Projekt má již biskupství k dispozici. Instalaci a výslednou podobu musí ještě schválit Státní památkový ústav a Ministerstvo kultury ČR, protože katedrála je národní kulturní památkou. Stavební oddělení biskupství odhaduje, že mříž bude na věž připevněna nejpozději během čtvrt roku. 12.4. bylo vypsáno výběrové řízení na realizaci projektu. Náklady na výrobu a instalaci přesáhnou částku 200 tisíc korun.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou