Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Rasismus je hřích

Datum publikace11. 5. 2001, 0.00
TiskTisk

Bonn (D)/KNA: Křesťanské církve v Německu odsoudily rasismus jako 'hřích' a vyžadují od občanů občanskou odvahu a rozhodnost vůči nepřátelským útokům a postojům vůči cizincům. Ve společném prohlášení vyzývají politiky k prosazení opatření vedoucích k integraci cizích občanů a zákonné normy proti jejich diskriminaci.

Občané jsou vyzýváni, aby zaujímali stanoviska k nepřátelským útokům vůči cizincům a rasistickým útokům a angažovali se pro diskriminované a ohrožované lidi.

Vedoucí představitelé katolické, evangelické a řeckoortodoxní církve podepsali výzvu za 'Týden zahraničních spoluobčanů - interkulturní týden', který proběhne ve dnech 23.-29. září 2001.

Ve svém prohlášení církve zdůrazňují, že všichni lidé byli vybaveni od Boha stejnou důstojností. Rasismus zásadně zpochybňuje důstojnost jiných lidí, a tím i skutečnost, že jsou 'věrným obrazem Boha'. Proto ani v církvi nesmí existovat žádní 'cizí' lidé a žádná diskriminace. Osobní kontakty, znalost jiných lidí a aktivní soužití jsou nejlepším řešením proti rasismu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou