Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Německý teolog přednášel v Praze

Datum publikace11. 5. 2001, 20.00
TiskTisk

Praha: Prof.D.Dr. Hans Waldenfelds SJ, odborník na fundamentální teologii a mezináboženský dialog, přednášel (10.5.) v Pastoračním středisku Arcibiskupství pražského na téma 'Teologie v kontextu dnešní doby z pohledu německého teologa'. Přednášku, pořádanou Teologickými texty a kolegiem Zvon, uváděl ThDr. Oto Mádr.

Prof. Waldenfelds je v České republice znám především jako autor knihy 'Kontextová fundamentální teologie', která byla přeložena do šesti jazyků a mezi odborníky je nazývána teologií v kostce. Jedním z hlavních úkolů soudobého křesťana i teologa při hledání pravdy je vstupování do otevřeného dialogu s jinými modely myšlení, které se vyskytují v pluralitní společnosti, míní mj. prof. Waldenfelds.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou