Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Delegace české Charity se zúčastnila konference o rozšíření EU

Datum publikace18. 5. 2001, 2.00
TiskTisk

Brusel (B): Volným pohybem pracovníků, koordinací sociálních systémů, otázkami zaměstnanosti, sociálními problémy v souvislosti s rozšířením EU a úlohou neziskových organizací v dnešní době se v uplynulých dnech zabývala v pořadí 2. konference o rozšíření EU, která se uskutečnila v Bruselu (14.-17.5.) na téma 'Terciální sektor a budoucnost charitativní péče v kandidátských zemích střední a východní Evropy'.

Mezi zástupci členských organizací Caritas Evropa byla také delegace z České republiky ve složení: Jaroslav Kopřiva, generální sekretář sdružení Česká katolická charita; Jiří Hořínek, ředitel Diecézní charity (DCH) ostravsko-opavské; Jiří Stejskal, ředitel DCH Hradec Králové; Pavel Vychopeň, ředitel Diakonie; Ondřej Mátl, zástupce ředitele oddělení sociálních služeb Ministerstva práce a sociálních věcí ČR a Milan Lipner, ředitel Ústavu sociálních analýz na Moravě.

Generální sekretáři či ředitelé národních Charit se v sobotu 19. května sejdou na jednodenní Regionální konferenci členských organizací Caritas Evropa. V rámci této konference bude pobíhat i malé sympozium o práci dobrovolníků v charitních zařízeních.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou