Lupa
Obsah Obsah
Portál

Stanovisko Církve adventistů k výzvě Federace židovských obcí

Datum publikace29. 5. 2001, 1.00
TiskTisk

Praha: Vedení Česko-slovenské unie Církve adventistů sedmého dne v České republice vydalo (21.5.) prostřednictvím Bedřicha Jeteliny, vedoucího odd. komunikace, následující stanovisko na podporu Federace židovských obcí:

Vedení Církve adventistů sedmého dne v České republice se seznámilo s výzvou Federace židovských obcí k české veřejnosti ohledně tolerance neonacismu v České republice, která byla přijata 20.5.2001 v Terezíně. Také představitelé Církve adventistů se znepokojením sledují nárůst neonacismu, ale stejně tak i militantního levicového extremismu a dalších forem nesnášenlivosti v české společnosti.

Jsme přesvědčeni, že každý člověk by měl mít právo na vyjádření vlastního názoru, avšak toto jeho právo by mělo končit tam, kde jsou pošlapávány práva a důstojnost jiných lidí. Jako představitelé náboženské menšiny chápeme obavy Federace židovských obcí z nárůstu neonacismu.

Každý člověk by měl být ochoten zastat se svého bližního, jestliže je napadán. Povinností vlády a státních orgánů je zaručit všem občanům bezpečnost, a bez ohledu na barvu pleti nebo národnost jim umožnit uplatňování svobody svědomí a vyznání. V tomto směru musí u nás být ještě mnoho vykonáno. Domníváme se, že by vláda, parlament, soudy a další zodpovědné státní instituce měly v této oblasti podstatně zintenzívnit svoji činnost a zamezit každému v šíření nenávisti v jakékoli formě.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou