Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Svatodušní oslavy v Hradci Králové

Datum publikace2. 6. 2001, 0.00
TiskTisk

Hradec Králové: Svatodušní oslavy v Hradci Králové, kde je katedrála zasvěcená právě Duchu sv., budou zahájeny udílením svátosti biřmování v katedrále již v sobotu 2. června v 18.30 hodin. Od 20.30 hodin pak zazní na nádvoří Nového Adalbertina (NA) spirituály v podání Chorus Ramus. O hodinu později začíná v katedrále svatodušní vigilie. Toto bdění s modlitbami a zpěvy povede P. Jan Rajlich OP.

Slavnostní bohoslužbu v katedrále v neděli 3. června od 9.30 hodin bude celebrovat královéhradecký biskup Dominik Duka. Koncelebrovat budou arcibiskup Karel Otčenášek a biskup Pierre Raffin z francouzských Mét, s jehož biskupstvím navázalo královéhradecké biskupství před nedávnem partnerství. Po mši vystoupí v NA chrámový sbor z métské katedrály St. Etiene. V neděli odpoledne je na programu farní den. V jeho rámci vystoupí na nádvoří NA folklórní soubor Kvítek, dětský pěvecký sbor biskupského gymnázia a Chorus Ramus. Také pro děti je odpoledne připraven bohatý program.

Oslav se zúčastní i představitelé města Hradec Králové a královéhradeckého kraje. Pozváni jsou rovněž zástupci Parlamentu ČR.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou