Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zájem o víru v městech západní Evropy

Datum publikace6. 6. 2001, 21.00
TiskTisk

Christ in der Gegenwart 14/2001 (D): Podle studie rakouského teologa Paula M. Zulehnera se v západní Evropě projevuje velká potřeba spirituality a lze očekávat renesanci náboženství. Především ve městech má křesťanství velkou naději na své znovuobjevení. V 70. letech se zdálo, že čím více moderní, čím více sekulární je kultura (např. městská), tím pravděpodobnější je, že bude nenáboženská. Nyní se jasně ukazuje pravý opak. Města v celé Evropě se nábožensky zotavují. Dorůstající generace 18-24letých hledá stále častěji duchovní zakotvení.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou