Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

První návštěva biskupa Duky v 'Perle Posázaví'

Datum publikace14. 6. 2001, 21.00
TiskTisk

Královéhradecký biskup Dominik Duka udělí svátost biřmování 16.6. v Ledči nad Sázavou 99 lidem.

Ledeč n/Sáz.: Historicky první návštěva královéhradeckého biskupa Dominika Duky v 'Perle Posázaví' - Ledči nad Sázavou - se uskuteční v sobotu 16. června od 16.00 hodin u příležitosti udílení svátosti biřmování 99 věřícím. V této farnosti středního Posázaví bylo biřmování naposled udíleno před více než 30 lety. Proto se věk biřmovanců pohybuje od 15 do 70 let.

Ledečská farnost má historické kořeny ve 12. století, kdy se objevují první zmínky o její existenci. Později zde byl vystavěn gotický chrám sv. Petra a Pavla, který se pyšní unikátní žebrovou klenbou vytvořenou z hrnčířské hlíny. Podle mínění odborníků se podobná práce ve střední Evropě nikde jinde nevyskytuje.

Bližší informace: Tomáš Zdechovský, Kožlí 105; tel: 0452/621 712; mobil: 0777/888 300.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou