Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Anonymní telefonát vyhnal Svědky Jehovovy ze sportovní haly

Datum publikace24. 7. 2001, 18.00
TiskTisk

V době oblastního sjezdu Svědků Jehovových v Ostravě varoval policii před bombou neznámý muž.

Ostrava: Za šíření poplašné zprávy stíhají ostravští policisté neznámého pachatele, který v sobotu 21.7. krátce před 18. hodinou oznámil na linku tísňového volání 158 varování před bombou v Paláci kultury a sportu Vítkovice. V té době měli stadion pronajatý Svědkové Jehovovi ze severní Moravy a Slezska, kteří zde ve dnech 20.-22.7. organizovali oblastní sjezd.

Policejní magnetofon zaznamenal mužský hlas a slova: 'Páni počúvajte, ak je Palác kultury a sportu, sú tam Jahovisti a je tam silná bomba, zachraňte preboha tých ludí. Naozaj zachrante ich, bo zomrú. Sviňa vychodňár tam dal bombu. Já už utiekam, ať som pryč.' Ihned po telefonátu se do sportovní haly vypravilo více než deset policistů a strážníků městské policie s pyrotechnikem a psovodem. V prostoru Paláce kultury a sportu však nebyl nalezen žádný předmět připomínající nástražný výbušný systém. Přesto bylo evakuováno posledních čtyřicet osob, které se v prostorách po ukončení sobotního programu ještě zdržovaly. Během dne však bylo v hale shromážděno okolo 4.500 účastníků sjezdu.

V prvním pololetí letošního roku šetřili ostravští policisté celkem pět trestných činů šíření poplašné zprávy, objasnit se zatím podařilo jeden případ. Stejně tak tomu bylo v prvním pololetí loňského roku.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou