Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Tábor přátelství pro děti z děkanátů Jeseník, Bruntál a Krnov

Datum publikace26. 7. 2001, 20.00
TiskTisk

Společný dětský tábor pro děti z pohraničních děkanátů připravilo Diecézní centrum pro mládež v Ostravě.

Vidnava: Více než tři desítky dětí ze tří pohraničních děkanátů ostravsko-opavské diecéze se vypraví na čtyři dny do Vidnavy na Jesenicku. Tábor na vidnavské faře pro ně připraví skupinka děvčat a chlapců, kteří během roku absolvovali víkendový animátorský kurz.
'Součástí kurzu je zorganizování minitábora pro děti v některé z pohraničních oblastí diecéze,' uvedla Lenka Moravcová z Diecézního centra pro mládež v Ostravě. Mladí animátoři se pod vedením zkušených vedoucích sejdou na faře ve Vidnavě již v neděli 29. července a doladí program pro 35 dětí, které dorazí na místo až ve středu 1. srpna.

Pro děti ve věku 8 až 12 let je připraven program plný her, výletů a pracovních dílen, tzv. workshopů. 'Budeme malovat na sklo, kamínky, dřevěné kolíčky na prádlo, plést z korálků náramky a možná vyrobíme i ruční papír,' vyjmenovala nabídku tábora Veronika Černíková, která prošla víkendovým animátorským kurzem. Pro kluky, které nebaví malovat nebo navlékat korálky na šňůrku, mají připravenou školu uzlování a řadu dalších skautských dovedností. V programu se také najde čas na výlet do nedalekého města Javorník, kde děti navštíví zámek Jánský vrch. Tábor přátelství, jak jej organizátoři nazvali, končí v sobotu 4. srpna.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou