Lupa
Obsah Obsah
Portál

100 tisíc korun z Tříkrálové sbírky míří do Polska

Datum publikace1. 8. 2001, 18.00
TiskTisk

Do Krakova vyrazí 2.8. expedice, která zmapuje situaci v lokalitě postižené povodní.

Ostrava: Sto tisíc korun z peněz vykoledovaných během Tříkrálové sbírky zaslala Česká katolická charita na konto arcidiecézní charity v Krakově. Tyto prostředky jsou první finanční pomocí na krytí povodňových ztrát v sousedním Polsku.

Pracovníci Arcidiecézní charity Krakov se v uplynulých dnech obrátili na Diecézní charitu ostravsko-opavskou s prosbou o sousedskou pomoc. Koordinace se ujala Charita sv. Alexandra se sídlem v Ostravě-Kunčičkách, jejíž součástí je i humanitární sklad. Na výzvu v médiích reagovalo již několik firem i jednotlivců, kteří nabízejí materiál i peníze.
'Ozval se sponzor z Opavy, který nám daruje deky v hodnotě 10 tisíc korun a firma Model Opava zase posílá paletu kartonových obalů na balení krabic,' uvedl ředitel Charity sv. Alexandra Petr Putnioř, který dodal, že se ozývá také řada lidí, kteří by rádi poslali peníze na konto pro pomoc Polsku. Žádost o zřízení konta však prochází procedurou schvalování na Ministerstvu zahraničí ČR, takže konto bude otevřeno během několika dnů.

Do Krakova vyrazí již ve čtvrtek 2. srpna expedice, která zmapuje potřeby postiženého kraje přímo v terénu. Nejpozději příští týden odjede další vozidlo naložené desítkami vysoušečů, které budou odstraňovat vlhkost přímo ze zdí domů. 'Máme k dispozici 48 vysoušečů a dalších 65 nám nabídla Diecézní charita Hradec Králové,' dodal Putnioř.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou