Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kardinál Meisner u Panny Marie Pomocné a na Cvilíně

Datum publikace8. 8. 2001, 18.00
TiskTisk

Dvě slezská poutní místa navštíví o víkendu 11. a 12. srpna německý kardinál Joachim Meisner.

Zlaté Hory: Kardinál Joachim Meisner (68), arcibiskup z Kolína na Rýnem, bude hostem letošní hlavní pouti na obnoveném poutním místě Panny Marie Pomocné u Zlatých Hor (Maria Hilf). Slavnostní mši zde bude celebrovat společně s ostravsko-opavským biskupem Františkem Lobkowiczem v sobotu 11. srpna od 11.00 hodin.
Poutní slavnost začíná již v 8.00 hodin pobožností křížové cesty, jejíž první zastavení leží 3 kilometry od poutního místa za obcí Zlaté Hory a vede lesní stezkou až k areálu s kostelem a pramenem vody. Poté se v areálu poutního místa od 10.00 hodin představí v patnáctiminutových vstupech svou činnost zástupci Centra pro rodinu, hnutí Pro život a CENAP. Před bohoslužbou se budou věřící modlit růženec. Odpoledne ve 14.00 hodin mohou poutníci přijmout požehnání.

Kardinál Meisner zůstane ve Slezsku až do neděle 12.8., kdy bude celebrovat mši také na poutním místě Cvilín u Krnova. Kostel Panny Marie Sedmibolestné se otevře poutníkům již v 8.00 hodin. Bohoslužba s kardinálem začíná v 10.00 hodin.

Host z Německa patří k významným duchovním představitelům katolické církve. Kardinál Joachim Meisner je rodákem z okolí Breslau (dnešní Vratislav v Polsku) a poutní místo Maria Hilf navštívil již v mládí se svou matkou. V době komunistické totality byl biskupem v Berlíně, kde tehdy tajně vysvětil na kněze přibližně 40 Čechů.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou