Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charita pomáhá s výstavbou domků v Indii

Datum publikace9. 8. 2001, 10.00
TiskTisk

Česká katolická charita posílá do Indie přes milion korun na výstavbu 10 rodinných domků pro oběti letošního zemětřesení.

Praha-Gujarat (Indie): Přes 2 miliony korun jsou dnes na sbírkovém kontu sdružení Česká katolická charita (ČKCH), které bylo vyhlášeno letos v lednu po katastrofálním zemětřesení v Indii. Z této částky Charita zatím uhradila 128 tisíc Kč za leteckou zásilku antibiotik. 'Nyní posíláme ze sbírky do indické provincie Gujarat milion padesát tisíc korun, což je částka na stavbu 10 domků,' uvedla Květa Princová, vedoucí Humanitárního střediska sdružení ČKCH.
Podle Princové činí náklady na jeden domek, včetně podílu na výstavbu infrastruktury, přibližně 140 tisíc korun. '35 tisíc korun hradí indická vláda, 105 tisíci Kč přispívá Charita,' upřesnila. Přízemní domek pro jednu rodinu tvoří jedna místnost o velikosti 30 m2, WC je venku. K domku náleží pozemek o rozloze 100 m2.

Mezinárodní charita (Caritas Internationalis - CI), jejíž součástí je ČKCH, plánuje stavbu domků v 10 vesnicích indické provincie Gujarat pro 3.120 rodin, které přišly při lednovém zemětřesení o všechno. V těchto vesnicích se v rámci programu obnovy postaví také vodovod, škola, komunitní centrum a správní úřad.
Program obnovy probíhá ve dvou fázích. Letos by mělo ve zmíněné oblasti vyrůst 1.500 nových domků, v příštím roce zbývajících 1.620. 'Mezinárodní charita poskytne na program obnovy celkem přes 8 milionů dolarů. ČKCH zašle další peníze na druhou fázi programu příští rok v březnu,' dodala Princová.

Na charitní konto 'Pomoc Indii' s číslem účtu 101 101 7777/5500, variabilní symbol 107 u Raiffeisenbank Praha 1, Vodičkova ul., je stále možné přispívat.

Kontakt: Marta Fišerová, tiskové odd. sdružení ČKCH, Vladislavova 12, 110 00 Praha 1; tel/fax: 02/96 24 33 41; e-mail: oulik@charita.cz; mobil: 0723/33 50 60.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou