Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nový nuncius přiletí do Prahy

Datum publikace10. 8. 2001, 10.00
TiskTisk

Nový nuncius pro ČR arcibiskup Erwin J. Ender přiletí do Prahy 15. srpna.

Praha: Arcibiskup Erwin Josef Ender (64), nový apoštolský nuncius pro Českou republiku, přiletí na ruzyňské letiště v Praze ve středu 15. srpna odpoledne.
Na Ruzyni budou nového nuncia očekávat zástupci České biskupské konference, v čele s jejím předsedou olomouckým arcibiskupem Janem Graubnerem a pražským arcibiskupem kardinálem Miloslavem Vlkem. Vatikánského velvyslance uvítají rovněž zástupci diplomatického protokolu Ministerstva zahraničních věcí (MZV) ČR. Z letiště odjede nuncius do pražského sídla Apoštolské nunciatury (Voršilská 12, Praha 1).

Arcibiskup Erwin J. Ender střídá ve funkci apoštolského nuncia Giovanniho Coppu (76), který odcestoval z Prahy 31.7.

Poznámka pro novináře!
V případě zájmu novinářů o setkání s novým nunciem přímo na ruzyňském letišti, je třeba kontaktovat zástupce ředitele diplomatického protokolu MZV Mgr. Igora Šedu; tel: 02/24 18 22 96.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou