Lupa
Obsah Obsah
Portál

Pouť k Panně Marii Svatotomské

Datum publikace10. 8. 2001, 21.00
TiskTisk

Nanebevzetí Panny Marie v Brně se slaví poutí k ochránkyni města Brna.

Brno: Pouť na Starém Brně, kterou každoročně u příležitosti slavnosti Nanebevzetí Panny Marie zajišťuje augustiniánské opatství, se koná ve dnech 12.-15. srpna.

Vlastní slavnosti (15.8.) předchází příprava v období tzv. tridua - ve dnech 12.-14. srpna se konají večerní mše v bazilice Panny Marie Nanebevzaté (Jezuitská ul.) v 18.30 hodin.
15. srpna zde budou slavnostní mši od 18.30 hodin celebrovat opati: Lukáš Evžen Martinec, OSA - starobrněnský opat, Marian Rudolf Kosík, OPraem - novoříšský opat, Bronislav Ignác Kramár, OPraem - želivský opat a další pozvaní kněží.

V brněnské katedrále bude 15.8. biskup Vojtěch Cikrle celebrovat slavnostní mši od 17.30 hodin.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou