Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Den biskupství v děkanátu Frýdek

Datum publikace16. 8. 2001, 20.00
TiskTisk

Ostravsko-opavský biskup František Lobkowicz navštíví 17.8. Václavovice a Třinec.

Třinec: Novostavbu kostela ve Václavovicích, který bude poprvé sloužit věřícím v den jeho vysvěcení o slavnosti sv. Václava (28.9.), navštíví biskup již o více než měsíc dříve. V pátek 17.8. zde začíná tzv. Den biskupství. Tentokrát zavítá biskup se svými spolupracovníky do děkanátu Frýdek.
Po prohlídce staveniště nového kostela v 8.30 hodin odjede biskup do Třince, kde jej v 10.00 hodin bude očekávat starosta města. Následuje setkání a oběd se starostou. Odpoledne navštíví biskup Lobkowicz kardiocentrum v nemocnici Třinec-Podlesí. V tomto městě se ještě před večerní mší setká na faře s pracovníky místní Charity. Stejně jako v předchozích děkanátech začíná bohoslužba v 16.00 hodin. Po ní bude následovat beseda biskupa s věřícími a představení pracovníků biskupství.

Dny biskupství v jednotlivých děkanátech jsou součástí oslav 5. výročí založení ostravsko-opavské diecéze. V průběhu letošního roku biskup navštíví všech 11 děkanátů.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou