Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Česká katolická charita k úterní tragédii v USA

Datum publikace12. 9. 2001, 17.00
TiskTisk

Tiskové prohlášení sdružení Česká katolická charita ke včerejší tragédii ve Spojených státech amerických.

Praha: Hluboké politování nad obrovskou tragédií a účast s bolestí a zármutkem pozůstalých obětí včerejšího teroristického útoku na Spojené státy americké (USA) dnes vyjádřili generální sekretář sdružení Česká katolická charita (ČKCH) Jaroslav Kopřiva a prezident ČKCH P. Miloslav Fiala.

'Je to prozatím to jediné, co můžeme pro trpící udělat,' řekl Kopřiva. 'Při humanitárních katastrofách funguje zavedený mechanismus, kdy do 48 hodin vyhodnotí místní Charita požadavky na pomoc a prostřednictvím Caritas Internationalis (CI = světové společenství mezinárodních Charit) rozešle urgentní výzvu s potřebami charitám na celém světě.
'Takovou situaci, jako je včerejší teroristický útok, jsme však ještě nezažili,' řekl Kopřiva. 'V tuto chvíli nemáme informace, které by nám umožnily se rozhodnout, jak je možné účinně pomoci. Čekáme na vyjádření americké Charity, která bude specifikovat potřeby. ČKCH je stejně jako ostatní Charity na celém světě připravena okamžitě na tyto potřeby reagovat.'

V příloze této zprávy naleznete vyjádření generálního sekretáře CI Duncana McLarena, který je nyní v USA.

Kontakt: Marta Fišerová, mobil: 0723/33 50 60; Jan Oulík, mobil: 0603/89 59 84.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou