Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Diecézní pouť ministrantů v Brušperku

Datum publikace13. 9. 2001, 20.00
TiskTisk

Ministrantská pouť v ostravsko-opavské diecézi 15.9. letos nabízí celodenní hru 'Za pokladem sv. Hedviky'.

Frýdek-Místek: Chlapci a děvčata, kteří pomáhají při bohoslužbách v kostelích a kaplích na území ostravsko-opavské diecéze, jsou zváni na celodenní setkání s biskupem Františkem Lobkowiczem, které se uskuteční v sobotu 15. září.
Úvod letošní ministrantské pouti prožijí malí pomocníci v bazilice Panny Marie ve Frýdku. Mše, kterou bude celebrovat biskup Lobkowicz, začíná v 9.00 hodin. Po bohoslužbě si kluci a děvčata schovají ministrantské oblečky do batohů a tašek a nastoupí do autobusů, které je odvezou do městečka Brušperk, kde začíná celodenní hra s názvem 'Za pokladem sv. Hedviky'. Ministrantské setkání končí vyhlášením výsledků v 15.30 hodin. Poté účastníky čeká odjezd do domácích farností.

Zajímavou pouť zažije v sobotu také vrchol beskydského Radhoště. K více než stoleté kapli sv. Cyrila a Metoděje připutují muži a otcové rodin z děkanátu Nový Jičín a okolí, kteří zde budou mít tradiční pouť. Mše začíná v 11.00 hodin.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou