Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Prezident Havel se zúčastní ekumenické bohoslužby

Datum publikace13. 9. 2001, 22.00
TiskTisk

Prezident Havel se v pražské katedrále zúčastní bohoslužby za oběti teroristických útoků.

Praha: Prezident republiky Václav Havel s chotí se zúčastní ekumenické bohoslužby za oběti teroristických útoků proti USA. Bohoslužba se koná v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě v sobotu 15. září v 17.00 hodin.

Modlitební shromáždění, kterého se zúčastní představitelé křesťanských církví v čele s českým katolickým primasem a pražským arcibiskupem kardinálem Miloslavem Vlkem, organizuje Arcibiskupství pražské a Ekumenická rada církví v ČR. Na pozvání Apoštolské nunciatury se bohoslužby zúčastní rovněž zástupci pražského diplomatického sboru.

Bohoslužbu bude v přímém přenosu vysílat Česká televize na 1. programu.

K účasti jsou zváni všichni lidé dobré vůle. Bezpečnostní orgány žádají, aby si účastníci bohoslužby sebou do chrámu laskavě nenosili žádná zavazadla, kabelky, tašky apod.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou