Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup požehnal Občanskou poradnu a dětský stacionář Mraveneček

Datum publikace27. 9. 2001, 14.00
TiskTisk

Biskup Lobkowicz žehná dnes v Opavě dvěma novým charitním zařízením.

Opava: Požehnání dvou nových zařízení Charity Opava má dnes na programu ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz. Na Pekařské ulici navštívil dopoledne Občanskou poradnu, která je členem Asociace občanských poraden. Ve 13 hodin uvítají biskupa v Denním stacionáři pro děti s kombinovanými vadami na Neumanově ulici.

Stacionář Mraveneček bude zajišťovat pomoc rodinám trvale přetíženým péčí o těžce zdravotně postižené dítě. Charita přichází se zařízením sociální péče rodinného typu nejen s ošetřovatelskou službou, ale i výchovně-vzdělávací péčí, rehabilitačním cvičením a také s množstvím různých terapií.
Mraveneček nabídne také integraci do společnosti formou návštěv kulturních zařízení, letních pobytů či výstavek dětských prací. Filosofie zařízení vychází z předpokladu, že péče o dítě s těžkou mentální retardací není jednoduchá. Nabízí proto rodičům možnost docházet do zaměstnání či dát pouze prostor k odpočinku a načerpání sil.

Kromě zahájení provozu dvou nových zařízení si dnes Charita Opava připomíná pět let od otevření Domu sv. Cyrila a Metoděje pro zrakově postižené ve Vlaštovičkách.
Program oslav začíná v 15 hodin bohoslužbou, kterou celebruje biskup Lobkowicz. Poté slavnost pokračuje přípitkem, představením knihy 'Jak jsem potkal Vlaštovičky', divadlem a vystoupením country kapely. Nevidomí si také zahrají turnaj ve slepeckém stolním tenise. Večer uzavře skupina historického šermu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou