Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Svěcení nového kostela ve Václavovicích

Datum publikace27. 9. 2001, 14.00
TiskTisk

Nový kostel sv. Václava bude posvěcen 28.9. ve Václavovicích u Šenova.

Václavovice: Nový kostel sv. Václava ve Václavovicích u Šenova posvětí v pátek 28.9. ostravsko-opavský biskup František Václav Lobkowicz. Slavnostní bohoslužba začíná v 10 hodin.

Nový filiální kostel sv. Václava ve Václavovicích, který spadá pod farnost Šenov, postavili z darů sami věřící. Václavovičtí se tak konečně dočkali splnění dlouholetého přání. Výstavbu plánovali již před 2. světovou válkou, která práce znemožnila. Stejná snaha byla zablokována i po roce 1945. Kostel se v obci s více než čtrnácti sty obyvateli začal stavět až na podzim roku 1998 a rozpočet počítal s částkou jedenáct miliónů korun.
Podle projektu, který vypracoval nedávno zesnulý olomoucký architekt Tomáš Černoušek, se do kostela vejde pohodlně až dvě stě lidí. Koncem června byly v šenovském kostele požehnány dva zvony Václav a Marie, které již visí ve věži nového chrámu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou