Lupa
Obsah Obsah
Portál

Dokument o transplantaci zvířecích orgánů

Datum publikace28. 9. 2001, 12.00
TiskTisk

Papežská akademie pro život vydala nový dokument.

Vatikán/VIS: Papežská akademie pro život představila 26.9. dokument s názvem 'Perspektiva Xenotransplantace (Transplantace zvířecích orgánů na lidi). Vědecké aspekty a etické úvahy'.

'Dokument by se měl stát odpovědí a příspěvkem k budoucím rozhodnutím v oblasti xenotransplantace, který bude mít každopádně celosvětovou hodnotu,' řekl biskup Elio Sgreccia, místopředseda Papežské akademie pro život.
Profesor Maurizio P. Faggioni O.F.M., člen přípravného týmu připomněl, že člověk má sice skutečnou vládu nad stvořením, ale nemůže ostatní tvory ponížit do zhoubného stavu otroctví.

Použití zvířecích orgánů v lékařství zahrnuje dodržování některých podmínek jako například vyvarování se zbytečného utrpení zvířat a opatrnost při zavádění nekontrolovatelných genetických úprav, které mohou způsobit stres nebo bolest, či znatelně změnit rozmanitost a rovnováhu biologických druhů živočišného světa.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou