Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Je nutno odstranit i sociální kořeny terorismu

Datum publikace28. 9. 2001, 12.00
TiskTisk

Britští biskupové vyzývají k potlačení terorismu zvýšením míry sociální spravedlnosti.

Londýn (GB)/KAP: Katoličtí biskupové Velké Británie vyzvali k odstranění také sociálních kořenů terorismu a k vytvoření větší míry sociální spravedlnosti ve světě.

'Všechno, co vede k tomu, aby byly odstraněny enormní hospodářské, sociální a politické nerovnosti, slouží k budování míru a odstraňování válečného nebezpečí', uvádí se v prohlášení, které uveřejnil v Londýně předseda biskupské konference kardinál Cormac Murphy-O´Connor. 'Je naší povinností nalézat důvody násilí, jež vedly k takovýmto teroristickým úderům, aby jim mohlo být v budoucnosti zabráněno', zdůrazňuje kardinál. Boj za překonání terorismu by neměl vést k tomu, aby byly přehlíženy zásadní nespravedlnosti.

Biskupská konference současně poukazuje na rizika vojenských operací a kritizuje výraz 'válka'. Výběrem takovýchto slov může být vyvoláváno nebezpečí neomezené eskalace násilí. Každá vojenská akce v souvislosti s teroristickými útoky na New York a Washington se musí soustředit na potlačování zla a potrestání skutečných viníků.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou