Lupa
Obsah Obsah
Portál

Katolická církev v Pákistánu zakládá toleranční komisi

Datum publikace28. 9. 2001, 12.00
TiskTisk

Pákistánští katolíci zprostředkují dialog mezi křesťany a muslimy.

Islamabad (Pákistán)/KNA: Katolická církev v Pákistánu založila komisi pro náboženskou toleranci, uvedla to asijská katolická zpravodajská služba Ucanews.

'Jejím nejdůležitějším úkolem je odstraňovat napětí mezi křesťany a muslimy v souvislosti s teroristickými útoky na USA', prohlásil biskup Joseph Couts z Faisalabadu.
Jako první praktické opatření by měly být v krátkém čase prováděny v mnoha diecézích mírové semináře. 'Jsme mírumilovní lidé a proto musíme v této napjaté situaci podporovat společenský smír', zdůraznil biskup.

O jednotlivých přehmatech vůči křesťanským zařízením ze strany muslimů referoval ředitel Komise pro spravedlnost a mír Emmanuel Yousaf.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou