Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Školení pracovníků s mládeží

Datum publikace11. 10. 2001, 20.00
TiskTisk

Pro kněze, řeholnice a laiky organizuje Sekce pro mládež České biskupské konference další z řady vzdělávacích týdnů.

Praha: Vzdělávací týden pro pracovníky s mládeží probíhá ve dnech 8.-12. října v kapucínském klášteře na Hradčanech. Mezi zhruba 60 účastníky jsou kněží, řeholnice a laici, kteří pracují v jednotlivých diecézích na různých místech s mladými lidmi. Tento týden je součástí studijně-formačního kurzu pastorace mládeže na diecézní úrovni, který trvá dva roky a obsahuje 8 týdnů soustředění.

Na programu byly přednášky s následujícími tématy: média ve službě mládeži, jak se s mladými lidmi modlit a jak s nimi slavit liturgii, kulturní zázemí dnešní mladé generace a psychologie a duchovní vedení.
V průběhu týdne přednášeli: Mgr. Pavel Fischer, ředitel politického oddělení Kanceláře prezidenta republiky; publicista RNDr. Jiří Zajíc; Mons. Domenico Sigalini, zodpovědný za mládež v Italské biskupské konferenci a klinický psycholog PhDr. Jaroslav Šturma.
Obohacující byla i setkání a diskuse s pražskými světícími biskupy Jaroslavem Škarvadou a Václavem Malým.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou