Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Forum 2000 - meditativní setkání v katedrále

Datum publikace12. 10. 2001, 18.00
TiskTisk

Multireligiozní shromáždění - jako tradiční součást Fora 2000 - se uskuteční 16.10. od 18.30 hodin ve Svatovítské katedrále.

Praha: Tradiční meditativní setkání představitelů hlavních světových náboženství - křesťanství, judaismu, islámu, buddhismu a hinduismu - se koná v rámci konference Forum 2000 v úterý 16. října od 18.30 hodin v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě. Setkání pořádá Nadace Forum 2000.

Účastníky v katedrále přivítá pražský světící biskup Jaroslav Škarvada, který zde zastupuje pražského arcibiskupa kardinála Miloslava Vlka. Ten se po celý měsíc říjen účastní celosvětové synody biskupů v Římě. Své meditace přednesou: Om Prakash Sharma, President of the National Council of Hindu Temples; Jana Šilerová, biskupka Církve československé husitské; Albert H. Friedlander, rabín westminsterské synagogy v Londýně, J.Em. Šejk Abbas Mohajerani a J.S. Dalajláma. Poté je na programu poselství prezidenta České republiky Václava Havla představitelům světových náboženství. Večerem provází prof. Tomáš Halík.

Veřejnost a novináři mohou přicházet ke katedrále od 17.00 hodin přes Prašný most nebo Italskou zahradu. Katedrála bude otevřena v 17.50 hodin.

Upozornění pro novináře:
Pro novináře je vyhrazena Hazmburská kaple a vymezený prostor podél pravé stěny katedrály (při pohledu od vchodu). Novináři zaujmou svá místa nejpozději do 18.20 hodin!
Kontaktní osoby pro pracovníky médií: Renata Elhenická, mobil: 0602/93 57 60 a Zuzana Boehmová, mobil: 0602/28 47 92.

Bližší informace o programu a průběhu 5. konference Forum 2000 (včetně přímých přenosů ze zasedání), která se koná na Pražském hradě ve dnech 14.-17.10., najdete na adrese www.forum2000.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou