Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

TGM a jeho diskuse s teology v Hradci Králové

Datum publikace18. 10. 2001, 17.00
TiskTisk

Panelová diskuse k 95. výročí rozpravy T.G. Masaryka s teology o náboženství se uskuteční 20.10. ve 14.00 hodin v Novém Adalbertinu.

Hradec Králové: Panelová diskuse k 95. výročí diskuse Tomáše G. Masaryka o náboženství, která se uskutečnila 23.10.1906 v Hradci Králové s místními teology, proběhne v sobotu 20. října od 14.00 hodin v Novém Adalbertinu.
Diskuse, pořádané královéhradeckým Diecézním teologickým institutem, se zúčastní historik PhDr. Jiří Kotyk, který představí svou studii věnovanou danému tématu, dále pak filozof a teolog doc.PhDr.ThDr. Karel Vrána a prof.PhDr. Petr Piťha. Úvodní pozdrav přednese arcibiskup Karel Otčenášek, nositel řádu TGM. Diskuse proběhne v rámci cyklu Teologie pro III. věk; je však otevřena širokému publiku.

Rozpravy, jejíž hlavní téma znělo 'Náboženství a Bůh', se tehdy zúčastnilo na 500 posluchačů, mezi nimiž byli přítomni téměř všichni profesoři hradeckého semináře a mnoho kněží z města i okolí. Za katolickou stranu se diskuse zúčastnil ThDr. F. Reyl a prof. F. Šulc, za 'pokrokáře' např. JUDr. T. Bartošek, redaktor Volné myšlenky. Hlavním řečníkem večera byl T.G. Masaryk, který svůj příspěvek později vydal v brožurce 'Inteligence a náboženství'.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou