Lupa
Obsah Obsah
Portál

Biskup Duka se pomodlí nad hroby svých předchůdců

Datum publikace1. 11. 2001, 17.00
TiskTisk

Modlitby za zemřelé vykoná 2.11. na místech spojených s úmrtím či pohřbením řady královéhradeckých biskupů diecézní biskup Dominik Duka.

Podlažice/Chrast: Královéhradecký biskup Dominik Duka zahájí 2.11. v 16.30 hodin krátkou pobožnost v kostele sv. Markéty v Podlažicích, kde se nachází hrobka 3. královéhradeckého biskupa Jana Františka Kryštofa z Talmberka.

Poté bude celebrovat od 17.00 hodin mši v Chrasti, po níž bude následovat pobožnost na tamním hřbitově. Právě Chrast u Chrudimi byla oblíbeným sídlem královéhradeckých biskupů a někteří zde také zemřeli a nalezli místo posledního odpočinku; např. Jan Leopold Hay (+1794), Josef Jan Heis, zakladatel hradeckého ústavu pro hluchoněmé (+1892) nebo poslední biskup na královéhradeckém biskupském stolci před komunistickým režimem vynucenou mezerou, Mořic Pícha (+1956).

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou